Elektronisk ID

Elektronisk ID

BankID er nok noe av det smarteste som har kommet ut av Norge i det siste. Når du sitter og ser over kontraktene og vil ha lånet, må du skrive under på kontraktene. Istedenfor at vi gjør som vi gjorde i gamle dager hvor en person skriver under på papir og leverer det i banken, eller sender det i posten, så kan du bare skrive under med BankID. BankID er en liten brikke som hjelper deg til å identifisere deg ved at du må oppgi ditt egent personnummer, en kode fra brikken som kun fungerer for deg, og et egent passord som du har funnet opp. Dette gjør at du får flere lag med sikkerhet. Jo mer sikkerhet jo bedre.

BankID er et sikkert system som alle banker i Norge bruker. Det brukes også av skattemyndigheter og andre. Selv vanlige bilutleieselskaper som 150kroner bruker BankID når kunder ønsker å inngå nye kontrakter og trenger å skrive under. Da er det bare å logge seg inn hjemme ifra og skrive under. Deretter kan bilen enten bli hentet et sted eller levert et sted. Enklere blir det ikke.

Penger på konto
Det siste som trengs etter et par raske tastetrykk og identifisering med bank id er å få pengene på bok. Når alt er gjort overfører banken pengene til deg så raskt den bare kan. Det kan ta et par timer til maks et par dager. Flere og flere banker prøver å få pengene levert på dagen.

http://eid.difi.no/en/bankid